Astăzi, 1 octombrie 2012 ora 13.30 în Ştrandul Tineretului din Piatra Neamţ, Asociaţia SENS CIVIC împreună cu Uniunea Judeţeana a Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice Neamţ, a organizat o acţiune dedicată Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârtsnice.

Asociatia a pus la dispoziţia participanţilor de vârsta a III-a biciclete pentru a se plimba pe aleile ştrandului Astfel, au beneficiat de unul dintre cele mai eficiente mijloace de divertisment precum şi de corectare a problemelor de sănătate cu sursă sedentară.

Am fost plăcut surprinşi de entuziasmul cu care persoanele de vârsta a III-a au primit invitaţia de a folosi bicicletele pe aleeile din ştrand, iar unii dintre ei ne-au impărtăşit amintiri frumoase legate de acest mijloc de deplasare, pe care o parte îl mai folosesc ocazional. Chiar la această acţiune, unii pensionari au venit insoţiţi de propriile biciclete, un lucru demn de urmat şi de alte persoane ca alternativă la alte mijloace de deplasare poluante.

Mihai Iosub, preşedinte al Uniunea Judeţeana a Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice Neamţ a precizat : “Apreciem iniţiativa acestor tineri, care de ziua noastră, a pensionarilor, ne-au pregătit această surpriză oferindu-ne ocazia de a face mişcare intr-un mod inedit. Imi doresc şă desfăşurăm şi alte acţiuni comune, având in vedere ca anul 2012 este declarat Anul European al Imbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii.

Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1990 a stabilit ca data de 1 octombrie să fie desemnată Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice drept omagiu adus generaţiilor vârstnice, pentru contribuţia lor la dezvoltarea societăţii. Începând de atunci, în toate ţările membre ale ONU, printre care şi în România, la 1 octombrie au loc manifestări variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice, precum şi discutarea problemelor cu care se confruntă aceştia, la a treia vârstă, aduse în prim-planul preocupărilor autorităţii statului şi al opiniei publice.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.