Vineri, 15 februarie, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judetean Neamt au fost prezentate cele doua rezerve pentru nou-născuţi renovate într-un proiect desfăşurat de Asociaţia Sens Civic prin sponsorizarea pusă la dispoziţie de SC Criber Net SRL.

Valoarea lucrarilor de renovare a celor doua saloane a fost de 16.000 ron, lucru posibil cu ajutorul sponsorului şi cu unele reduceri de preţ acordate de furnizorii de materiale. Lucrările au avut loc în perioada 21 ianuarie – 14 februarie şi au constat în înlocuirea faianţei învechite, refacerea tencuielii, văruire, schimbarea mobilierului, a uşilor, a instalaţiilor sanitare şi electrice, pardoseală epoxidică şi draperii.
”Acţiunea de renovare a celor două saloane s-ar putea numi Un viitor sănătos se pregăteşte de azi, dorind să atragem atenţia asupra necesităţii de a investi in sanatatea copiilor. Această acţiune doreşte să exemplifice un tip de parteneriat care poate aduce beneficii pe termen lung comunităţii. Parteneriatul Asociaţiei Sens Civic cu Criber Net nu este unul nou, am mai derulat proiecte impreuna si speram sa nu ne oprim aici. Ne dorim să implicăm şi alte companii şi persoane fizice, care să contribuie din simt civic la imbunatatirea societatii in care traim, şi pornind de la gesturi mărunte să reuşim lucruri măreţe. Legat de secţia de pediatrie, planurile noastre nu se opresc aici, dorim extinderea lucrarilor la alte saloane si poate chiar renovarea subsolului pentru amenajarea unei spălătorii.” a declarat Andrei Carabelea preşedintele asociaţiei Sens Civic
“Aceşti tineri au venit cu promisiuni frumoase, ci s-au apucat direct de treaba, şi în 3 săptămâni au realizat renovarea celor 2 rezerve, oferind după cum ar zice unii condiţii de lux, dar eu consider că acestea sunt condiţii de normalitate într-o sectie de pediatrie. Mai avem cel puţin 40 de saloane care ar trebui să beneficieze de asemenea interventii, deoarece eu consider că un mediu plăcut influenţează în mod pozitiv atât pe pacienţi cât şi pe noi cadrele medicale. Apreciez faptul că lucrările sunt de bună calitate şi realizarea lor nu a perturbat activitatea din unitatea medicală” a afirmat dna dr. Suzana Constantinescu, şefa Secţiei de Pediatrie.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.