Asociatia Sens Civic din Piatra-Neamț a desfășurat, în perioada 16 – 21, în stațiunea Negulești, o tabără plină de activități recreative și educative la care au participat peste 50 de copii si tineri, dintre care 25 proveniti din centre de plasament din județul Neamț iar restul din localitățile învecinate.  Evenimentul face parte din proiectul „Tabără cu Sens Civic” cofinanțat de Consiliul Judetean Neamt. În cadrul acestui proiect cei peste 50 de beneficiari au participat la numeroase activități organizate de către voluntarii Asociației Sens Civic, cum ar fi: ateliere de creație, seminarii de comunicare și dezbatere, drumeții, vizionări de film, concursuri, karaoke, jocuri de autocunoaștere și de socializare, etc.

        „Scopul proiectului a fost acela de a-i ajuta pe participanți să se dezvolte personal, să capete încredere în ei înșiși și în ceilalți, să își descopere și dezvolte abilitățile și să se simtă apreciați pentru ele. Deși munca depusă pentru a organiza o asemenea tabăra a fost mare, consider că a meritat efortul, și asta am văzut în ochii copiilor, care s-au dovedit a fi încântați de aceste 5 zile. Ei sunt cei care ne-au dat energia necesară pentru a face tot posibilul ca totul să iasă bine, iar momentele frumoase alături de ei vor rămâne în inimile noastre și cu siguranță vom mai face activități cu ei, deoarece sunt copii inteligenți, speciali și dornici de a învăța lucuri noi ” a declarat Ana Istrate, unul dintre organizatori.

           ”Proiectul „Tabără cu Sens Civic” s-a desfășurat anul acesta la prima ediție, însă nu este prima inițiativă a asociației care îi are în atenție pe copiii din centrele de plasament. Noi considerăm că acești copii nu au nevoie doar de o ciocolată sau de o portocală pe an, din partea comunității ci de socializare, comunicare, încredere și prietenie. Chiar dacă cei din centrele de plasament au mai avut și vor mai avea și alte tabere organizate în stațiunea Negulești sau în alte locații, și cu alte ocazii decât proiectele noastre, sunt convinsă că din aceste zile, vor memora multe momente frumoase. La fel vom face și noi, voluntarii Asociației Sens Civic” a  afirmat Anamaria Holotă, coordonator de voluntari în cadrul asociației.

Acest proiect vine în continuarea proiectelor desfășurate anterior. Vă reamintim că în vara anului 2012, voluntarii asociației au oferit plimbări gratuite tinerilor din centrele de plasament, prin proiectul „Biciclește cu noi”, iar în lunile iulie și august 2013, peste 150 de copii au fost implicați în numeroase activități recreative, inclusiv excursii la obiective turistice de pe raza județului Neamț, în cadrul proiectului„Vacanță activă”, sprijinit de asemenea de Consiliul Județean Neamț.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.