Ref: Indicii de incompatibilități și conflicte de interese la

Primăria și Consiliul Local Zănești

-primar, fost primar (actual consilier local), un fost consilier local, un actual consilier local, 3 foști și actuali consilieri locali

 

Asociația Sens Civic din Piatra Neamț anunță opinia publică despre lansarea unui nou domeniu de activitate, ADVOCACY – POLITICI PUBLICE (transparență și legalitate autorități locale și instituții publice).

Cu numărul de înregistrare 1086/22.01.2014, am sesizat Agenția Națională de Integritate (A.N.I.) despre mai multe cazuri în care există indicii rezonabile ale încălcării dispozițiilor legale cu privire la incompatibilitatea și conflictele de interese ale aleșilor locali, de la Primăria și Consiliul Local Zănești.

Pe aceste cazuri supuse atenției A.N.I., Asociația noastră a realizat, timp de câteva luni, o predocumentare care a presupus un serios volum de muncă. Am fost sprijiniți în demersurile noastre și în propria analiză a cazului de juriști voluntari cărora le mulțumim cu această ocazie. În momentul în care aceste verificări ale noastre s-au conturat în posibile cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, am considerat că trebuie să meargă mai departe, cu o anchetă în conformitate cu legea, inspectorii A.N.I., drept pentru care am și remis respectiva sesizare.

Menționăm că, în acest moment, ASC realizează alte trei verificări pe alte trei cazuri din județul Neamț.

Ne anunțăm disponibilitatea de a sprijini în continuare astfel de demersuri, de a primi sesizări de la persoane fizice, entități administrative, juridice sau politice, de la jurnaliști. Vom face documentări preliminare și, atunci când juriștii care ne sprijină consideră că sunt indicii rezonabile pentru a intra în scenă instituțiile statului, vom proceda la fel ca și în cazul Primăriei și Consiliului Local Zănești.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.