Pentru Asociaţia SENS CIVIC săptămâna intitulată sugestiv “Să ştii mai multe, să fii mai bun” a reprezentat o oportunitate excelentă pentru desfăşurarea de activităţi educative şi recreative împreuna cu elevi şi cadre didactice.

Astfel, cu prilejul acestui moment din cursul anului şcolar, am stabilit o serie de acţiuni în parteneriate cu Colegiul Naţional de Informatică şi Colegiul Tehnic de Transporturi din Piatra Neamţ.

Miercuri, 3 aprilie, în sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamţ, s-a desfăşurat un concurs de abilităţi şi talente denumit “Informaticienii au talent”, evenimentul fiind organizat împreună cu elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Informatică. Au participat 18 concurenţi, elevi de gimnaziu şi de liceu la CNI care prin muzică (atât vocal cât şi instrumental), desen (inclusiv pictură cu spray), dans sau mentalism au surprins în mod plăcut un public numeros format din elevi, profesori, reprezentanţi ONG sau massmedia. Desfăşurarea evenimentului s-a datorat încrederii şi a determinării cu care un grup de elevi de clasa a IX-a au convins conducerea unităţii şcolare şi pe reprezentanţii asociaţiei Sens Civic de oportunitatea organizării unui astfel de concurs.Implicarea Asociaţiei Sens Civic în desfăşurarea acestui concurs inedit corespunde obiectivului asumat încă de la înfiinţarea organizaţiei: dezvoltarea calităţilor, talentelor si abilităţilor tinerilor, stimularea expresivităţii, a spontaneităţii şi a creativităţii.

«Elevii colegiului nostru ne-au reamintit că adolescenţa este vârsta emoțiilor, a libertăţii şi a inițiativei, a curajului şi determinării. Mai mult sau mai puțin talentați, au dat dovada de toate acestea în organizarea spectacoluluiAu reușit, ajutați de Asociația Sens Civic, într-o săptămână, să adune sponsori, să găsească sală de spectacol, să selecteze concurenții, să îşi găsească parteneri şi public, creând un spectacol ce a adus tuturor bucurie. Le doresc succes în dezvoltarea aptitudinilor pe care ni le-au dezvăluit pe scena!» a afirmat prof. dr. Daniela Neamţu, director al Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ.

Pe parcursul acestei săptămâni, membrii asociaţiei au organizat o serie de întâlniri cu elevi ai aceleiaşi unităţi de învăţământ pentru a purta discuţii privitoare la colectarea selectivă a deşeurilor şi pe teme ecologice, acţiune ce se încadrează în cadrul etapei de pregătire şi planificare a a campaniei naţionale de ecologizare „Let`s Do It, România”, al cărei organizator judeţean va fi organizaţia noastră. Astfel de întâlniri şi seminarii vor fi continuate şi la alte şcoli şi licee până la încheierea anului şcolar.

O altă acţiune inedită care a fost prilejuită de Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, a fost lansarea celei de-a doua ediţii a campaniei «Piatra pe Bicicletă». Vineri, 5 aprilie, cele 20 de biciclete care fac obiectul proiectului au fost puse la dispoziţia elevilor de la Colegiul Naţional de Informatică şi de la Colegiul Tehnic de Transporturi, pentru a se recrea într-un mod plăcut şi dinamic, plimbându-se pe două roţi prin oraş.

Numărul acţiunilor derulate în această săptămână de Asociaţia Sens Civic în parteneriat cu unităţile şcolare menţionate ar fi fost mai mare dacă acest lucru ar fi fost permis de condiţiile meteo. Pe data de 4 aprilie planificasem organizarea unei ample acţiuni de împădurire cu peste 150 de voluntari elevi, cadre didactice şi membrii a cel puţin două ONG-uri din Piatra Neamţ. Acţiunea s-ar fi desfăşurat pe raza a două ocoale silvice unde asociaţia noastră a mai participat la astfel de evenimente.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.