Asociaţia Sens Civic desfăşoară, începând cu 4 august 2014, timp de 2 săptămâni, proiectul “Recreaţie cu Sens Civic – ediția a doua”, cofinanţat de Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamț.

                Conform proiectului, „Foiișorul Voluntarilor” din Parcul Central va fi deschis  de luni până vineri tuturor copiilor și tinerilor din municipiul Piatra Neamț  care vor să ia parte la activitățile educativ-recreative, organizate de către voluntarii ASC, în scopul promovării spiritului civic prin metode specifice educaţiei non-formale. Atelierele sunt gratuite, au o durată de 2 ore şi se adresează atât copiilor între 3 şi 10 ani, cât şi tinerilor de toate vârstele.

       Programul activităților este următorul:

Luni: între 10.00-12.00  “Atelier de pictură și origami”/ între 17.00-19.00  ”Curs de voluntariat”

Marți: între 10.00-12.00 ”Curs de creație și handmade”/ între 17.00-19.00  ”Joc explorers”

Miercuri: între 10.00-12.00 ”Curs de engleză”/ între 18.00-20.00 ”Dezbateri”

Joi: între 10.00-12.00 ”Curs de turism și protecția mediului”/ între 17.00-19.00  ”Curs media și comunicare”

Vineri: între 10.00-12.00 ”Face painting”/ între 19.00-21.00  ” Seară folk ”

         Atelierele și cursurile de anul acesta își propun să creeze copiilor și tinerilor cel mai bun și interesant mod de a învăța ceva nou, dezvoltându-se personal și descoperind abilități noi într-un ambient plăcut. Participanților le sunt rezervate și activități surpriză care vor fi anunțate pe parcursul proiectului.

     “Participanții vor avea ocazia să profite de atmosfera prietenoasă și relaxantă a atelierelor de pictură și origami,  unde își vor exersa și perfecționa talentele artistice, vor  participa la cursul de voluntariat, unde li se vor oferi informații în legătură cu ceea ce înseamnă să fii un voluntar, vor lega noi prietenii, iși vor dezvolta  spiritul de echipă, vor invața cum să îmbine placerea de a fi turist cu necesitatea de a respecta mediul și vor fi antrenați in discuții interesante pe teme specifice vârstei lor.  Toate activitățile din cadrul proiectului vor fi pregătite cu mare atenție de colegii nostri voluntari care vor folosi „jocul” ca formă principală de învățare. Sunt de parere că puterea de a schimba unele lucruri rele în lucruri bune se află in mâinile si sufletele copiilor și tinerilor” a declarat Ana Istrate, coordonator de voluntari in cadrul asociatiei.

„Experiența mea, din cadrul Asociaței a început ca participant în cadrul primei ediții a Recreției cu Sens Civic. Așadar vă pot garanta că acest proiect merită cu adevărat atenția tinerilor nemțeni. Îmi place să cred că activitățile propuse de voluntari vor prilejui niște momente în care participanții își vor regăsi pasiunile, vor descoperi altele noi și sper eu, vor căpăta dragoste de voluntariat”, a afirmat  Anamaria Holotă, coordonator de voluntari.

          Proiectul „Recreația cu Sens Civic”,  finanțat  de Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț se află , anul acesta, la a doua ediție, in continuarea  celui desfășurat in vara anului  2013.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.