Asociaţia SENS CIVIC şi Autonom RENT-A-CAR te invită la mişcare!
Profită de biciletele noastre şi de timpul frumos şi descoperă un mod inedit şi dinamic de divertisment alături de prietenii tăi!

Datorită sponsorului nostru Autonom RENT-A-CAR, noi îţi oferim cel mai mic preţ din ţară (pentru închirierea unei biciclete 2 lei / oră) şi garanţia că banul încasat va fi folosit în scopuri civice. Dacă vrei să te convingi de asta nu numai că te aşteptăm alături de noi în aceste acţiuni ci îţi oferim şi o reducere semnificativă: 50% reducere, adica 1 leu.

Program de închiriere: zilnic, între orele 12.00 şi 20.00. În zilele mohorâte onorăm doar comenzile telefonice. Informaţii şi rezervări la telefon: 0740125675!

Iata cateva dintre beneficiile mersului pe bicicleta:
– reducerea volumului de trafic
– imbunatatirea mentalului colectiv,
– reducerea bolilor cu sursa sedentara,
– respectarea si protejarea mediului inconjurator
– reducerea poluării aerului
– reducerea poluarii fonice
– creşterea activităţii musculare
– alternativa de deplasare a locuitorilor

Într-un moment în care în întreaga lume se caută soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, în special în oraşele aglomerate, în România, în ultimii ani numărul autoturismelor creşte constant. De exemplu în judeţul Neamt, sunt înscrise în circulaţie peste 100.000 de autoturisme, fără a le lua în considerare pe cele înmatriculate în alte ţări. Realizând un raport între numărul acestora şi cel al locuitorilor constatăm că fiecare cinci persoane dispun de un autoturism. Dacă am lua în considerare faptul că populaţia activă (salariaţii) întrebuinţează mai bine de 80% dintre autoturismele înregistrate la nivelul judeţului se poate concluziona impactul asupra traficului.
Astfel, este uşor de înţeles faptul ca gestionarea traficului reprezintă pentru autorităţile locale o provocare a cărei rezolvare definitivă este imposibilă. Situaţia este amplificată de realitatea că în majoritatea maşinilor care îngreuneaza traficul se afla o singura persoana: şoferul. Una dintre cauzele acestei realităţi este accentuarea în ultimii ani a unei prejudecăţi, conform căreia deplasarea spre locul de muncă cu alte mijloace decât maşina personală (sau de serviciu) discreditează în faţa colegilor şi a cunoscuţilor.

Dorim ca promovarea şi conştientizarea beneficiilor acestui mijloc de transport dar şi de divertisment să poată contribui la ameliorarea semnificativă pe mai multe paliere. Iată cateva dintre beneficiile mersului pe bicicletă:
– reducerea volumului de trafic
– imbunatăţirea mentalului colectiv,
– însănătoşirea populaţiei prin reducerea bolilor cu sursă sedentară,
– respectarea şi protejarea mediului înconjurător
– reducerea poluării aerului
– reducerea poluării fonice
– creşterea activităţii musculare
– alternativa de deplasare a locuitorilor

Emisia de CO2 medie a unui autoturism – de 190 g / km, multiplicată la numărul mare de autoturisme în circulaţie este extrem de dăunătoare mediului, iar alternativa bicicletei ar trebui încurajată, cu atât mai mult cu cât aproximativ 80% dintre deplasările cu maşina nu depăşesc o medie de 2,5 km.

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.