Asociaţia Sens Civic lansează o provocare candidaţilor din judeţul Neamţ:
Avem nişte întrebări!
Aşteptăm nişte răspunsuri!

  1. Enumeraţi 3 valori fundamentale care vă identifică pe dumneavoastră cu partidul din care faceţi parte!
  2. În campaniile electorale politicienii, vin cu promisiuni cu o pronunţată doză de ambiguitate, nemasurabile şi uneori chiar idealiste sau utopice. Vă rugam să prezentaţi cel puţin 3 măsuri concrete pe care le veţi lua dupa caştigarea mandatului! Aşteptam un raspuns elaborat şi argumentat punctând asupra obiectivelor SMART (Specific, Măsurabil, Accesibil, Relevant şi ancorat în Timp).
  3. În educaţie au fost în 22 de ani, 10 miniştri (Mihail Şora, Liviu Maior, Virgil Petrescu, Andrei Marga, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mircea Miclea, Mihail Hârdău, Cristian Adomniţei, Daniel Funeriu şi din nou Ecaterina Andronescu). Fiecare a avut o viziune şi fiecare a propus o reformă care a produs instabilitate în sistem şi a generat discontinuitaţi grave ale caror rezultate din ce în ce mai dezastruoase se vad an de an la Bacalaureat. Cand se va ajunge şi in Romania ca elevii să ştie încă de la începutul liceului în ce va consta Bacalaureatul?
  4. Tinerii sunt din ce în ce mai îndepartaţi de politică. Poate fi un motiv faptul că în politica romanească este greu de identificat un model! Puteţi să recomandaţi un model demn de urmat de către tineri? De ce?
  5. Dezinteresul pentru politică, însă, este mai puţin grav decât cel pentru implicare civică. Exemplul negativ promovat excesiv pe canalele media (legat atât de politicieni corupţi cât şi de alte situaţii contrare moralităţii) necompensat de politici publice coerente menite să încurajeze participarea civică va putea duce la o degradare şi mai gravă a societăţii. Cum credeţi că Legea Voluntariatului, în forma actuală, poate susţine şi încuraja implicarea cetăţenilor şi mai ales a tinerilor în activităţi de voluntariat?

intrebari candidati

Răspunsurile se vor posta în comentarii!

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.