Miercuri, 3 aprilie,  în sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamt s-a desfăşurat concursul “Informaticienii au talent”. Inspiraţi de una dintre cele mai de succes emisiuni TV ale momentului, un grup de elevi din cadrul Colegiului Naţional de Informatică ne-a invitat să ne implicăm în organizarea unui concurs de talente şi abilităţi la care să participe elevi. Deşi iniţial ideea lor a părut idealistă şi năstruşnică, convingerea şi determinarea cu care au prezentat proiectul lor conducerii liceului şi reprezentanţilor asociaţiei, au obţinut susţinerea. Entuziasmul acestor tineri şi-a găsit justificarea în timpul primelor audiţii la care am participat pentru a vedea concurenţii şi abilităţile lor. Potenţialul demonstrat de concurenţii înscrişi în concurs ne-a oferit încrederea că evenimentul nu are cum să dezamăgească. Astfel, concursul s-a integrat de minune în rândul activităţilor prilejuite de săptămâna “Să ştii mai multe să fii mai bun” şi a fost un mod inedit de a verifica pe de o parte capacitatea de organizarea a iniţiatorilor – elevi de clasa a IX-a, precum şi abilităţile şi talentele colegilor lor, atât din clasele de gimnaziu cât şi de liceu.

Implicarea Asociaţiei Sens Civic în desfăşurarea acestui concurs inedit corespunde obiectivului pe care ni l-am asumat încă de la înfiinţarea organizaţiei dar asupra căruia am insistat mai mult încă de la începutul acestei primăveri:  dezvoltarea calităţilor, talentelor si abilităţilor tinerilor, stimularea expresivităţii, a spontaneităţii şi a creativităţii.

Concursul “Informaticienii au talent” a beneficiat de sprijinul următorilor sponsori: Consiliul Judeţean Neamţ, Restaurant NoirTequila BowlingSestri Caffé, 3D Cafe, Smile Coafor CleopatraChicago Club , High Life. Mulţumim tuturor pentru generozitate!

Premiile oferite:

Lungu Emilian – pictura cu spray

(premiul I – un cupon de 100 lei la Restaurant Noir, un cupon de 100 de lei la salonul Cleopatra, 2 bilete la film – 3D Cafe, 4 ore de biliard – Chicago Club)

Bălan Teodora şi Prăjescu Adina – chitara şi voce
(premiul II – un cupon de 100 lei la Tequila, 2 bilete la film, 4 ore de biliard)

Pânzariu Eliza – voce

(premiul III – un cupon de 100 lei la Smile, 2 bilete la film)

Au fost acordate şi două premii speciale pentru popularitate respectiv creativitate pentru un număr de beat-box şi unul de mentalism. Cele două premii au constat fiecare în: un cupon de 50 lei la Sestri şi 2 ore de biliard!

Pentru imagini accesaţi: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.311361875657752.1073741829.134603253333616&type=1

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.