Pentru că ne place să fim prezenţi la toate activităţile care ne fac să trăim într-un mediu mai plăcut, noi cei de la Colegiul Naţional de Informatica am strigat tare şi pe 28 septembrie :

                                                                        “Let’s do it, Romania!”   Let’s do it, CNI!

            Am fost în număr mare, de la clasele mici până la cele mari! Toţi am fost dornici de o schimbare şi am vrut sa punem mână de la mână, sau sac la sac si am facut din orăşelul nostru cel mai frumos şi curat loc, pentru ca noi suntem cei care trebuie să avem grija de el! Activitatea a fost coordonată de câteva doamne profesoare care i-au motivat și mai mult pe copii sa participe. Așadar, sâmbată dimineața s-au strâns în numar de 75 de elevi,  s-au înarmat cu saci menajeri, manuși și au dat startul ecologizării.

            Elevii, dar şi profesorii Colegiului Naţional de Informatică s-au implicat cu mare drag, iar impreună am pornit la atac prin oraş dotaţi cu saci si mănuşi. Au început mai întâi prin curtea școlii, iar mai apoi s-au îndreptat spre poalele Muntelui Pietricica. Aceștia au îndurat frigul, vântul puternic care sufla și au dat dovedit că le pasă de mediul inconjurator. În doar două ore, elevii au reușit să strângă peste douazeci de saci cu deșeuri. Chiar dacă sacii erau mai mari decat înățimile unor elevi, aceasta nu a reprezentat un obstacol, ba chiar i-a ambiționat mai mult pe micuții ecologiști.

A fost o atmosferă destinsa, unde profesorii ne erau prieteni si lucrau alaturi de noi, unde cu fiecare sac in plus simteam că un colţ din lumea noastra e mai curat! Prin această acţiune de voluntariat am reuşit ca judeţul Neamţ să fie in topul oraşelor care au colectat câţi mai mulţi saci!

Această activitate a avut un impact pozitiv asupra elevilor și toți au ajuns la concluzia că mediul înconjurator are nevoie de noi și că ecologizarea este un lucru benefic și foarte simplu de făcut. Oricine poate ajuta natura folosind câțiva saci și o pereche de mănuși, sau sa fie civilizat si sa nu mai arunce deseurile decat in locurile special amenajate.

            Suntem mândri că suntem romani, nemţeni şi că suntem elevi ai Colegiului Naţional de Informatica Piatra Neamţ!

                                                  Andreea-Roxana Chelaru

                                                        Clasa a IX a D

                                                 Colegiul National de Informatica Piatra Neamţ

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.