Elevii si cadrele didactice din comuna Raucesti, judetul Neamt, au participat la actiunea Let`s do it Romania!

Copiii din comuna Răuceşti au renunţat pentru câteva ore la distracţie şi au ieşit la activităţi de ecologizare în toate cele patru sate din comună: Răuceşti, Oglinzi, Săveşti si Ungheni. Ei au strâns gunoaiele aruncate la voia întâmplării de cei care nu au un minim bun simţ de gospodar. Renovările şi constructiile de locuinte întotdeauna măresc grămezile de gunoaie aruncate pe marginea drumurilor sau a albiilor de râu.

Elevii, împărţiţi pe grupe, au fost coordonaţi de cadre didactice, responsabilii de activitate din acest proiect. Această acţiune are scopul de a sensibiliza tinerii, localnicii, pentru un mediu curat, prin ecologizare şi de protejare a naturii.
În încercarea de a avea un mediu curat, elevii, alături de profesorii lor, s-au echipat cu tot ce au avut nevoie (greble, sape, lopeţi) şi au curăţat timp de câteva ore zonele afectate.

Cetăţenii care aruncă lucrurile nefolositoare în spatele gospodăriei ar trebui traşi la răspundere mult mai drastic, astfel ca aceste acţiuni care, puţin spus, se pot numi ecologizare, să nu mai fie necesare, la o aşa amploare, în fiecare lună. Gunoaiele care se adună în cantităţi însemnate, chiar tone, în câteva zile, să nu le mai găsim pe spaţiile verzi, în vecinătatea unor gospodării sau chiar pe cursul unor râuri.

Echipa Eco Răuceşti, prin acţiunile de ecologizare, a încercat să-i determine pe oameni să devină conştienţi de problemele mediului, iar în condiţiile în care copiii înţeleg că trebuie să protejeze natura, există şanse ca lucrurile să se schimbe. Cei mici sunt eficienţi atunci când trebuie să convingă pe cineva să-şi schimbe comportamentul.

Nu vom salva tot ce ne-ar plăcea să salvăm, dar vom salva mai mult decât dacă nu am fi încercat deloc!

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.