Respectând specificul perioadei, membrii asociației Sens Civic au desfășurat în ultima perioadă o campanie de strângere de fonduri și bunuri materiale pentru persoanele aflate în nevoie. Evenimentul, denumit „Dăruim în tonul Sărbătorilor” se află la a doua ediție si reprezintă un gest de implicare socială și generozitate din partea tuturor participanților. ”Ca și anul trecut, marcăm apropierea Sărbătorilor gândindu-ne la cei care au într-adevăr nevoie. Pentru organizația noastră, această acțiune înseamnă pe lângă o constanta a activității și un nou început, fiind primul pas al Asociației Sens Civic în afara județului Neamț, un grup de tineri din Iași ocupându-se de toate demersurile acestei campanii în județul Iași. Au dat dovada de determinare și capacitate de organizare având rezultate extraordinare și antrenând un număr surprinzător de firme, salariați și implicit resurse mareriale. Dacă până în prezent, cei din Piatra Neamț au strâns puțin peste 200 de lei, în urnele de donații amplasate in 9 magazine (Orion Supermarket, Giorgia, Fiscal Service, Restaurant Aroma), câțiva saci cu haine, încălțăminte, jucării și alimente precum și o remorcă cu lemne, în valoare de aproximativ 2000 de lei, colegii noștri din Iași au strâns bani și bunuri în valoare de peste 5000 lei. În Piatra Neamț campania va avea drept beneficari o familie nevoiașă din Văleni și pe nea Petrică, cel care deși are picioarele amputate ne-a obișnuit să îl vedem muncind”, a declarat Andrei Carabelea, președintele Asociației Sens Civic.
„În Iași, am reușit să strângem prin implicarea voluntarilor și cu sprijinul firmelor Continental, Centric IT și încă o companie care a dorit să rămână anonimă, suma de 3230 lei, îmbrăcăminte și încăltăminte în valoare de peste 2000 de lei. Cu banii strânși am cumparat 10 geci de iarnă, 23 de ghete și 19 traininguri, pe care alături de sutele de articole donate de către salariații firmelor menționate le-am oferit unor familii din satul Ciortești, situat la 40 km de Iași. Alegerea beneficiarilor nu este întâmplătoare, majoritatea fiindu-mi elevi la școala din Ciortești, am avut ocazia să înțeleg situația socială dificilă în care se află aceștia. Sperăm ca cei 62 de copii, cu vârste între 7 luni și 14 ani, l-a care au ajuns hainele și încălțămintea strânsă de noi, să treacă mai ușor prin aceasta iarnă. Am mai desfășurat acțiuni similare, pe cont propriu, în anii precedenți, însă, se pare că un asemenea proiect este mai de impact atunci când capătă o formă organizată și oficială. Mă alătur cu plăcere echipei Sens Civic și mă voi implica cu aceeași determinare și în alte proiect ale asociației”, a declarat Lucian Grigorescu, coordonatorul asociației în județul Iași.
Mulțumim tuturor voluntarilor, participanților și partenerilor! Sărbători fericite!

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.