Astăzi, 26 aprilie, Asociaţia Sens Civic a desfasurat în parteneriat cu Directia Silvica Neamt, prin Ocolul Silvic Brateş, actiunea de împadurire intitulată “De la radacină”, eveniment prilejuit de “luna pădurii”.

La eveniment au participat peste 50 de voluntari ASC, între care mentionam elevi de la Colegiul Tehnic de Transporturi şi de la Colegiul National de Informatica, precum şi elevi de la Şcoala din Pangaraţi ce au fost coordonaţi de lucratori ai Ocolului Silvic Brates.

“S-au plantat 5000 de puieţi, pe o suprafata de un hectar cu pronunţate fenomene de eroziune, pusă la dispoziţie pentru împadurire de către Primaria Pangaraţi, prin primarul Petrică Bordea. Voluntarii Asociaţiei Sens Civic, împreuna cu personalul Ocolului Silvic Brateş au plantat 2500 de salcâmi, 1000 de molizi, 1000 de paltini şi 500 de goruni. M-am bucurat de participarea tinerilor la acţiune, şi ii astept şi cu alte ocazii”  a declarat inginerul silvic Paul Ritan, şef Ocol Brateş.

Multumim massmediei pentru promovarea evenimentului, precum şi voluntarilor care ni s-au alaturat, iar la urmatoarea acţiune care va avea loc pe data de 12 mai 2012 în cadrul campaniei “Let’s do it România”  sperăm ca prezenţa să fie mai numeroasă, şi locuitorii oraşului Piatra Neamt sa fie mai receptivi la acţiunile de voluntariat.

Pentru alte informatii puteţi vizita si pagina de facebook http://www.facebook.com/Asociatia.Sens.Civic

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.