Asociaţia Sens Civic a sărbătorit Ziua Tineretului cu o îmbrăţişare! După modelul internaţional „free hugs”, voluntarii au oferit îmbrăţişări gratuite trecătorilor în zona Parcului Tineretului din Piatra Neamţ.
„Pentru mine cât şi pentru mulţi dintre colegii mei, aceasta a fost cea mai interesantă activitate pe care am desfăşurat-o cu persoane total necunoscute. Dupa câteva ture prin parc am mers pe platoul de la Curtea Domnească, unde timp de câteva ore am oferit îmbrăţişări şi am împărţit multe zâmbete. A fost plăcut să auzim şi o mulţime de reactii pozitive, precum: este cea mai bună idee pe care am văzut-o vre-odata, este atât de interesant, este grozav, aşa aveam nevoie de o îmbrăţişare aşa că hai să ne îmbrăţişăm!, Iţi mulţumesc! ” a declarat Ana Holotă membra Asociaţiei Sens Civic.
Chiar dacă la inceput au fost miraţi că sunt îmbrăţişaţi de necunoscuţi, în drumul mare, trecătorii au fost încântaţi de gestul tinerilor. “Ne-am propus să facem lumea să zâmbească şi să uite de probleme. Au existat şi persoane reticente la gestul nostru şi nu au dorit să ne îmbrăţişeze, dar au existat şi foarte multe persoane care au apreciat iniţiativa. Am îmbrăţişat de la copii de 5-6 anişori, până la bătrâni, indiferent de starea lor socială, pentru că oricine merită o îmbrăţişare caldă!” a precizat Andrei Tănăsescu, unul dintre tinerii voluntarii Asociaţiei Sens Civic care au participat la această acţiune.

Campania “Free Hugs” a fost iniţiată in 2004 de australianul Juan Mann, care îi lua în braţe pe necunoscuţii întâlniţi pe stradă, pur şi simplu, pentru a le lumina ziua.

Acţiunea a fost sprijinită de agenţia de turism Agentia Optim Tour.

Pentru mai multe imagini click aici.

free

Scris de

senscivic

Civic Sense Association is a NGO that empowers civic cohesion for citizens of Piatra Neamt in Romania. Part of our mission is to inform the citizens about their rights and duties and help them better understand the role of public institutions. Almost 8,000 people have been the direct beneficiaries of ours projects.