Uniți, salvăm…

Nouă chiar ne pasă!

 

 

Ne întâlnim din nou,

duminică, 13 octombrie, la ora 16.00,

în fața Teatrului Tineretului

din Piatra Neamț.

 

Până când? Până vor înțelege…

Detalii AICI

Și municipiul Piatra Neamț se află, de mai bine de doisprezece săptămâni, pe harta protestelor care au loc în întreaga țară ca reacție la proiectul de lege referitor la exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană. Grupului de inițiativă format din mai multe persoane printre care amintim pe Emil Avarvarei, George Nădășanu și Alexandru Rusu s-a alăturat și Asociația Sens Civic.

Manifestațiile au loc în fiecare dumincă, începând cu orele 16.00, în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, pentru a sancționa superficialitatea cu care politicienii tratează problemele de importanță națională și a striga alături de zeci de mii de români împotriva exploatării miniere de la Roșia Montană în forma acceptată de politicieni precum și împotriva exploatării gazelor de șist. Pe lângă aceste motive, ca urmare a evenimentelor petrecute în ultima perioadă, manifestanții își exprimă îngrijorarea față de intervențiile politicului în justiție și nerespectarea unor drepturi garantate prin constituție, cum ar fi:

- dreptul la proprietate afectat de împuternicirea unei firme private de a face exproprieri,

- limitarea dreptului la liberă exprimare prin presiuni asupra mijloacelor mass-media,
- blocarea accesului cetățenilor la informație prin închiderea unor posturilor radio-TV.

Protestele vor continua atât în țară cât și în Piatra Neamț până la soluționarea pertinentă a tuturor problemelor semnalate mai sus. Organizatorii și-au propus ca duminică, 13 octombrie, protestul care va începe de la ora 16.00 să se desfășoare sub simbolul drapelului național iar cei catre se vor alătura să poarte însemne tricolore: steaguri, banderole, obiecte vestimentare, pancarte ș.a.m.d.