Cu sacul dupa noi - Sens Civic

Asociația Sens Civic
Asociația Sens Civic
Du-te la conținut

Cu sacul dupa noi

ASC
A avea săculeți pentru deșeuri la bordul autovehiculului are o importanță semnificativă din mai multe perspective. Iată câteva motive:
1. Curățenie și Ordine:
Estetică: Săculeții pentru deșeuri ajută la menținerea unui aspect curat și ordonat în interiorul vehiculului tău. Deșeurile care sunt lăsate în interior pot crea un mediu dezordonat și neplăcut.
Confort: Un interior curat face experiența de conducere mai plăcută pentru șofer și pasageri.
2. Protejarea Mediului:
Reciclare: Săculeții pot facilita reciclarea. Dacă sunt special concepuți pentru reciclare, aceștia pot servi ca mijloc de colectare separată a deșeurilor reciclabile.
Responsabilitate Socială: Reducerea poluării și a impactului asupra mediului este o formă de responsabilitate socială. Folosirea saculeților pentru deșeuri înseamnă că șoferul este conștient de impactul personal asupra mediului și își asumă o atitudine responsabilă.
3. Igiena Personală și Siguranță:
Prevenirea Mirosurilor Neplăcute: Deșeurile lăsate în interiorul mașinii pot cauza mirosuri neplăcute. Săculeții pentru deșeuri ajută la izolarea și neutralizarea mirosurilor.
Evitarea Riscului de Infecții: Unele deșeuri pot fi nesigure pentru sănătate. Colectarea și eliminarea rapidă a acestora poate contribui la menținerea igienei și evitarea riscului de infecții.
4. Conștientizarea Ecologică:
Educație Ecologică: A avea săculeți pentru deșeuri poate servi ca o formă de educație ecologică. Învățând să gestioneze deșeurile corespunzător, șoferii și pasagerii devin mai conștienți de impactul lor asupra mediului.
5. Utilitate în Situații de Urgență:
Gestionarea Urgențelor: În situații de urgență sau călătorii lungi, săculeții pot fi esențiali pentru gestionarea rapidă a deșeurilor, fără a afecta experiența călătoriei.
6. Economisirea Timpului și Efortului:
Eliminarea Rapidă: Săculeții permit șoferului să elimine deșeurile rapid și eficient, fără a fi nevoie să caute un coș de gunoi sau să amâne această activitate.
Propunerea ASOCIAȚIEI SENS CIVIC
De modificare a Codului rutier/CAP.II/Vehiculele/art.8 în următorul mod
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier și tramvai trebuie să fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu, omologate plus un set de săculeți pentru deșeuri.
Ar trebui să existe Reglementări care să oblige șoferii să aibă mijloace adecvate pentru colectarea deșeurilor în timpul călătoriilor. Lipsa acestora ducă la sancțiuni.
În concluzie, având săculeți pentru deșeuri la bordul autovehiculului nu numai că se contribuie la păstrarea unui mediu curat, dar și la promovarea unui comportament responsabil și ecologic...și la evitarea sancțiunilor.
Sediul legal:
Piatra Neamț - B-dul N. Dăscălescu nr.11, bl. T3
+00 40 747 437 300
senscivic@gmail.com
Birou:
Piatra Neamț - str. Plevnei nr.3

Copyright Asociația Sens Civic

Asociația Sens Civic
Înapoi la cuprins